11 Aralık 2012 Salı

Diş Çıkaran Bebeklere Kehribar Diş Boncukları




İlk kez, İsviçre'de yaşayan kuzenimin oğlunda görmüştüm; çok enteresan gelmişti. Diş çıkarma döneminde bebeklerin boynuna takılan kehribar (amber) kolyelerin faydalarından bahsetti ve Avrupa'da çok yaygın kullanımı olduğunu anlattı. Daha sonra ben kızım için getirttim ve inanılmaz faydasını gördüm. Kızımın o mıymıy, sıkıntılı diş çıkarma dönemini, kehribar diş boncuğu kullanarak oldukça rahat bir biçimde geçirmiştik. Hatta biz o kolyeye öyle sevdik öyle minnet duyduk ki, daha sonraları da bir aksesuvar olarak boynumuzdan hiç çıkarmadık. Kehribar taşının zaten ağrılara iyi gelen bir özelliği var, biraz araştırınca bu bilgiyi yakalıyorsunuz.

Nedir kehribar diş boncuklarının faydaları, biraz size ondan bahsedelim :

Avrupa’da ve Uzak Doğu’da çocuklara amber (kehribar) takmak çok eski bir gelenek ve diş çıkarma belirtileri gösteren bebekler için adeta olmazsa olmaz bir ürün. Amber boğaz, kulak ve mide yanmalarını; enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle bilinir. Geleneksel amber boncuklarından yapılan takılar diş çıkarmanın yan etkileri olan ağrı, iştahsızlık, mide bulantısı, kulak ağrısı, ateş ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde doğal bir tedavi. Doğal bir ağrı kesici olan amber bebeğinizi rahatlatarak onun ilaç gereksinimini azaltıyor. Amberin antiinfalmatuvar (iltihap sökücü) ve tedavi edici özellikleri klasik tıp tarafından da kabul ediliyor ve sakinleştirici, ağrı kesici, spazm giderici, balgam söktürücü ve ateş düşürücü etkileri uzun zamandır bilinmekte ve bu nedenle de diş çıkaran bebekler ve küçük çocuklar için mükemmel bir yardımcı. Amber, hiçbir yan etkisi olmayan, tamamen doğal bir ağrı kesici.


Özellikle Baltık amberinin sırrı boncukların içinde gizli. İçerdiği SUKSİNİK ASİT ya da AMBER ASİTİ Avrupa ülkelerinde doğal bir antibiyotik olarak bilinmekte ve kullanılmakta. Kimyasal formülü C4 H6 O4 olan amber asiti bir mineral değildir, kozalaklı ağaçların doğal reçinelerini içeren organik bir maddedir. Bebek diş boncuğunu taktığında, vücut ısısı bir tür reçine olan amberin içindeki şifalı yağları açığa çıkarır ve bu yağlar cilt tarafından emilerek kan dolaşımına karışır. Amber bir taş olmadığından, sıcak ve yumuşak bir dokunuşu var, hafif ve rahat bir kullanım sağlıyor.

Bu boncukları Türkiye'de www.totsandmore.com.tr adresinden edinebilirsiniz.

Olabildiğince ağrısız ve rahat diş dönemleri geçirsin miniklerimiz. Veeeee, ağrı ve acıyla mümkün olan en geç zamanda tanışsın, dileriz.
    

1 yorum: