16 Temmuz 2012 Pazartesi

Başlarken


Daha sağlıklı bir yaşam ve daha temiz bir çevre mümkün mü?
Bunları sağlamak için neler, nasıl yapılabilir?
Nasıl hareket etmeli?
Bireysel çaba yeterli mi?
Toplumsal sağduyuyu ve bilinç düzeyini arttırmak için neler yapılmalı?

.........

Sorular çoğalıyor.

Cevaplarsa davranışlarda..

Yaşam biçimi haline getirilmesi mümkün olduğunda işe yarayacak, moda deyimle "sürdürülebilir" edimlerde.

İşte biz cevaplara kendimizden başladık. Kendimizden ve minik meyvemizden. (Kızımın çekirdek aile içindeki adı "meyve" :) Gayet amaca uygun bir isim, değil mi : Doğal meyve!)

Yaşam biçimimiz bir yavruyu korumaya yönelik evrildi gönüllülükle. Yediğimize, içtiğimize ve giydiğimize dikkat ediyor, özellikle enerji tüketimlerimize özen gösteriyor, çöpümüzü ayrıştırıyor, doğaya yakın yaşıyor, çevre örgütlerini ve eylemlerini destekliyor, insan sağlığına zarar verecek her türlü oluşum, eylem ve maddeye karşı duruyor ve en önemlisi zihnimizi ve ruhumuzu da "temiz" tutuyoruz.

"Tots&More Organik Bebek Giysileri" fikri de böyle doğdu, bebeleri korumaya ilk adım olarak. O yenidoğan bebecikler... o saf masum melekler.. O kadar korumasızlar ki özellikle biz annelere çok iş düşüyor. Onlara kimyasal değmesin, o saf temiz hassas ciltleri ve sağlıkları zarar görmesin diye kurduk markayı. Elbette ticari bir marka, ancak ticaretten öte sağlığa önem verdiğimiz, profesyonel işlerimizi ayrıca devam ettiriyor olmamızda gizli. Organik giysi kullanımını özellikle bebek ve çocuklarda yaygınlaştırmak asıl amacımız.

Yeni açtığımız bu blogla da, bu bilinci yaygınlaştırmaya katkı sağlamak istiyoruz. Sadece tekstil değil, yeşil yaşam, temiz çevre, sağlıklı yaşam konularında her türlü haber, yazı, yorum, düşünce ve etkinlikleri paylaşmak niyetindeyiz. Yolumuz bir şekilde kesişmiş ve blogumuzu okuyan ya da 'şöyle bir geçerken uğradım diyen' herkese 'hoşgeldin :)' diyoruz. Yorumlarınız bizlere katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve keyifli günler dileğiyle..

1 yorum:

  1. Tebrikler ablacım, ne iyi bir iş yapmışsın, seninle gurur duyuyorum, takipteyim :)

    YanıtlaSil